De mooiste dagen zijn het ergst - boekenflitsLena Fernhout is filosofiestudente en leerde om groot te denken. Ze zou de grenzen van het heelal verkennen, maar de wereld blijkt veel kleiner…

Lena Fernhout is vierentwintig, filosofiestudente en niemands geluk. Vroeger, toen Lena nog haar moeders geluk was, heeft ze geleerd om groot te denken.

Ze zou de grenzen van het heelal gaan verkennen. Maar wat nu als de wereld ineens veel kleiner blijkt dan ze altijd had gedacht?

Lena’s moeder vertrekt naar Frankrijk om God te gaan zoeken. Waar haar vader is, weet Lena niet. En haar broer Sasja is een onverschillige die serieus wil worden. Wanneer iemand in haar familie sterft, brokkelen Lena’s illusies een voor een af.

Op haar eigenzinnige en niet zelden ironische manier toont Lena haar kijk op de gebeurtenissen en de mensen om haar heen. De mooiste dagen zijn het ergst is een komisch drama over menselijke relaties met al hun beperkingen en, soms, ontroerende momenten van toenadering.

Anke Scheeren (1982) studeerde Biologische psychologie aan de Universiteit Maastricht en won in 2005 de Hollands Maandblad Schrijversbeurs voor Proza. De mooiste dagen zijn het ergst is haar debuutroman.


BOEKINFORMATIE

Uitgeverij Nieuw Amsterdam
Paperback
ISBN 9789046804711
€14,95 – Bestel bij bol.com
E-book
ISBN 9789046804711
€10,99 – Bestel bij bol.com