In Over de liefde wordt een vrouw verlaten. Haar derde lange, serieuze liefdesrelatie is stukgelopen, zonder dat zij zelf weet waarom.

In Over de liefde wordt een vrouw verlaten: haar derde lange liefdesrelatie is stukgelopen, zonder dat zij een idee heeft waardoor, door wie of waarom. Voor de zoveelste keer in haar leven is zij alleen, in de steek gelaten, op de rand van een depressie.

Dan overkomt haar een ernstig ongeluk, waaraan ze een gaatje in haar geheugen overhoudt: hoe gebeurde dat ongeluk? De zoektocht naar wat de hersenen voor haar versluierd willen houden, leidt haar terug naar haar jeugd, toen ze voor de allereerste keer verliefd was.

Doeschka Meijsing werd in 1947 in Eindhoven geboren. Ze groeide op in Haarlem, waar ze achttien jaar woonde en naar het gymnasium ging.

Lezen was haar grote passie, maar ook begon ze al vroeg met schrijven. Ze werd geïnspireerd door Françoise Sagan, die op haar achttiende een roman schreef die haar direct beroemd maakte (Bonjour Tristesse).

In 1969 publiceerde Doeschka Meijsing een verhaal in het literaire tijdschrift Podium. Vijf jaar later debuteerde ze met De hanen en andere verhalen. In 1981 werd Tijger, tijger bekroond met de Multatuliprijs.

Doeschka Meijsing publiceerde onder meer in Podium en De Revisor. Naast romans publiceerde ze bundels verhalen, gedichten en essays.Boekinformatie ISBN 9789021433516 Uitgeverij Querido €18,95

Bestel bij bol.com