De verbouwing - boekrecensieMathilde, succesvol plastisch chirurg, opent haar privékliniek. Ze lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière moet worden.

Mathilde is als vrouw in elk opzicht geslaagd te noemen: ze is slim, combineert een groot zakelijk inzicht met een hoge morele standaard, ze is gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon.

Maar schijn bedriegt. Mathilde is eenzamer dan ooit. Haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis, die geleid wordt door haar echtgenoot en een ‘groene’ aannemer, dreigt uit te lopen op een ramp.

Dan accepteert Mathilde, wanhopig als ze is, de helpende hand van een oud vriendje. Daarmee manoeuvreert ze zich in een zodanig chantabele positie dat er geen uitweg meer mogelijk lijkt. De verbouwing gaat over de maakbaarheid van het hedendaagse leven en de bijkomende druk om te presteren en er goed uit te zien.

Waar ligt de grens: hoe ver ga jij?

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Na de havo, studeerde ze journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. Sinds begin jaren negentig schreef Saskia Noort voor een groot aantal bladen, waaronder Viva, MarieClaire, TopSanté en Ouders van Nu. Momenteel schrijft ze columns voor het glossymagazine LINDA. In 2003 debuteerde ze als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, gevolgd door De eetclub (2004) en Nieuwe buren (2006). In totaal werden er bijna anderhalf miljoen exemplaren van haar boeken verkocht en haar werk verschijnt in 15 talen.


BOEKINFORMATIE

Anthos
Paperback
ISBN 9789041409713
€12,50 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789041421258
€9,99 – Bestel bij bol.com