Een ontluisterende roman over een groot katholiek gezin in de jaren vijftig van de vorige eeuw. De relatie van Olga’s ouders Arend en Sofie komt door het hectische gezinsleven steeds meer onder druk te staan.

Olga groeit op als oudste dochter van een groot katholiek gezin in de jaren vijftig en zestig. De relatie van haar ouders Arend en Sofie komt door het hectische gezinsleven, maar ook door bemoeienissen van buitenaf, steeds meer onder druk te staan. Wanneer alle kinderen de deur uit zijn en Arend en Sofie alleen overblijven, ontwikkelt hun situatie zich op dramatische wijze en rijst de vraag in hoeverre het geloof, een benepen dorpsleven en hun bewogen verleden daarop van invloed zijn geweest.

De afwisseling tussen de jeugdherinneringen van Olga en het verhaal rond haar ouders geven deze zowel met humor als ironie geschreven roman een bijzondere spanning.

Anne Borsboom (1948) debuteerde in 2001 met de roman Otto. Daarna verschenen drie dichtbundels van haar hand, waaronder Brussels kant. Evenals in haar vorige boeken verstaat zij ook in Arend en Sofie de kunst om aangrijpende gebeurtenissen op een lichtvoetige manier te beschrijven.

Boekinformatie
Arend & Sofie
Anne Borsboom
Uitgeverij de Brouwerij
ISBN 9789078905318
€19,50

Arend en Sofie
Bestel bij bol.com