Gagarins engelenRoelf is een communistenzoon uit een stug nest in Oost-Groningen, die net zijn HBS diploma heeft gehaald. Hij houdt van de kosmonaut Gagarin en van het meisje Pip.

Pips vader is een herenboer en VVD’er, en dus een klassenvijand. Roelf en Pip beleven niettemin een stormachtige affaire, tot hun vaders in de gemeenteraad met elkaar op de vuist gaan.

Dan ontvangt Roelf onverwacht een mysterieuze uitnodiging om naar Moskou te komen om er de vijftigste verjaardag van de Revolutie te vieren. Daar loopt alles anders dan verwacht. Roelf maakt deel uit van een Programma, en hoe meer hij eronderuit probeert te komen, hoe meer hij erin verstrikt raakt, tot hij uiteindelijk de greep op zijn leven dreigt te verliezen.

In beeldende taal en met een geweldig gevoel voor timing weet Roeters een wereld op te roepen die fascineert en ontroert. Gagarins engelen is een coming-of-age-roman die een indringend tijdsbeeld geeft van de jaren zestig in Nederland en Rusland. Een boek over angst, liefde, eenzaamheid en trouw, en vooral over vaders en zonen.

 

BOEKINFORMATIE

Ambo|Anthos
Paperback
ISBN 9789041415127
€18,95 – Bestel bij bol.com
E-book
ISBN 9789041416056
€12,99 – Bestel bij bol.com