New York! In deze reisgids vindt u alles wat u elders niet kunt vinden. In deze gids geen openingstijden van musea, prijzen van hotels of waar u een metrokaartje koopt. De voorbereiding op een reis is immers veel meer dan het vergaren van praktische informatie.

Ligtenberg kent New York als geen ander en weet dat de stad de wereld in het klein is én het centrum ervan. In die metropool leidt hij de lezer rond. Het is vooral een tocht door de geschiedenis en langs de mensen die de stad hebben gemaakt. Hoogtepunten en dieptepunten, winnaars en verliezers, steenrijk en straatarm.

Over subways en potholes, blt’s en deli’s, yellow cabs en Black Monday, ticker tape en gridlock. Chrysler en Greeley, Potok en Pulitzer, Roth en Rockefeller, Macy’s en Mumford. Van het Nederlandse begin in het dorp Nieuw Amsterdam naar Harlem, Greenwich Village en Hell’s Kitchen, Kleindeutschland en Little Italy, Lafayette en Queens, Chinatown en Little Haiti, Alphabet City en de United Nations, en tientallen etnische enclaves.

Nergens leefden zo veel beroemdheden, van Woody Allen en Jackie Kennedy tot Leonard Bernstein, William Randolph Hearst, Charles Lindbergh, Rudy Giuliani en Barack Obama. Als Ligtenberg over New York schrijft, doemt de skyline op voor je geestesoog. De stad komt tot leven, of je er nu over leest op Broadway of thuis in je leunstoel.

Lucas Ligtenberg is neerlandicus en journalist. Hij was jarenlang correspondent voor NRC Handelsblad in New York en publiceerde eerder onder meer De nieuwe wereld van Peter Stuyvesant.

Boekinformatie
New York
Lucas Ligtenberg
Athenaeum
ISBN 9789025364052
€24,95

New York
Bestel bij bol.com