Route ’40 – ’45 is een reis langs plaatsen die nog altijd een verhaal bewaren over Nederland en de Tweede Wereldoorlog. Er bestaan nog veel van die plekken.

Onder andere het Fort Hoek van Holland, waar het kabinet voor het laatst bijeen was voor de vlucht naar Londen. Of de Aa-kerk in Groningen, waar tegelijkertijd onderduikers en bezetters verbleven. Het verscholen dorp bij Vierhouten, meer dan een jaar lang verblijfsoord van onderduikers en piloten. Het Drentse Norg, omringd door beladen plekken en de Limburgse Cauberg, waar kort voor de bevrijding nog twee verzetsmensen vielen.

Route ’40 – ‘45 is een oorlogsreisgids met mooie, ontroerende, verschrikkelijke, maar ook grappige verhalen die het oorlogsverleden weer tot leven brengt. In aanloop naar de 65-jarige viering van de bevrijding in mei 2010 verschijnen er talloze boeken over de Tweede Wereldoorlog en alle verhalen er omheen. Het idee achter dit boekje is zeker een van de meest originele, maar ook de uitvoering valt niet tegen. Een mooi staaltje beschrijvende geschiedenis.

Jeroen Wielaert is verslaggever voor Radio 1 en schrijft onder meer voor de Volkskrant.

Boekinformatie
Route ’40-’45
Jeroen Wielaert
AW Bruna
ISBN 9789022996683
€19,95

Route '40 - '45
Bestel bij bol.com