In het Chopinjaar 2010, het 200ste geboortejaar van Chopin, is er nu een biografie door historicus, bestsellerauteur èn landgenoot Adam Zamoyski.

Frédéric Chopin, wonderkind, virtuoos pianist, de grootste componist die Polen ooit heeft voortgebracht, is een mythe.

Zijn dichterlijke voorkomen, de romantische elementen in zijn muziek, zijn stormachtige affaire met de Franse schrijfster George Sand en zijn vroege dood aan tuberculose: al deze zaken droegen bij aan het mysterie Chopin, met genoegen in stand gehouden door generaties bewonderaars.

Dat de waarheid oneindig veel boeiender is dan de legende, laat Adam Zamoyski zien in deze even overtuigende als meeslepende biografie. Frédéric Chopin: in zaken een futloze verkwister, in de liefde timide en weifelend, in zijn vriendschappen loyaal maar veeleisend. Hoewel zijn composities worden gerekend tot de staalkaart van de Romantiek, was hij zoals Zamoyski aantoont in de muziek juist een innovatief genie, losgezongen van zijn tijd, ten diepste in conflict met de Romantische beweging.

Chopin (1810-1849) was een man van grote klasse en complexiteit. In deze biografie doet meesterhistoricus Adam Zamoyski eindelijk recht aan deze grootheid. In het Chopinjaar 2010, het 200ste geboortejaar van Chopin, is er nu een biografie van grote klasse door historicus, bestsellerauteur èn landgenoot Adam Zamoyski. Met het mooiste van Chopin op cd.

Adam Zamoyski is van Poolse komaf, werd geboren in New York, maar bracht het grootste deel van zijn leven in Engeland door. Vanwege zijn buitengewone talenkennis heeft hij toegang tot archiefmateriaal dat nooit eerder werd gebruikt.

Hij publiceerde diverse biografieën en (militair) historische werken. Zijn recentste boeken zijn de bestsellers 1812. Napoleons fatale veldtocht naar Moskou en De ondergang van Napoleon en het Congres van Wenen.

Boekinformatie
Chopin
Adam Zamoyski
Balans
ISBN 9789460032172
€35,00

Chopin + CD
Bestel bij bol.com