Als Europa zich opmaakt voor de ‘Grote Oorlog’ begint sir Ernest Shackleton aan een gewaagde expeditie: het te voet oversteken van de Zuidpool.

Augustus 1914. Terwijl Europa zich opmaakt voor de ‘Grote Oorlog’ begint sir Ernest Shackleton aan een gewaagde expeditie: hij wil te voet de Zuidpool oversteken. Doordat de Antarctische zomer korter blijkt dan normaal wordt zijn schip, de Endurance, maandenlang ingesloten door het pakijs – ijs dat het schip uiteindelijk zal verbrijzelen. Voor de achtentwintig leden van het expeditieteam begint daarmee een levensgevaarlijk avontuur: voortgedreven door honger en kou gaan zij op zoek naar de bewoonde wereld.

IJskoude hemel is een spannende roman die gebaseerd is op historische feiten. Mirko Bonné beschrijft de legendarische Imperial Trans-Antarctic Expedition en richt zich daarbij vooral op de onderlinge relaties tussen Shackleton en zijn mannen, die meer dan zeshonderd dagen de grootste ontberingen doorstonden.

Mirko Bonné (1965) woont in Hamburg. Hij vertaalde werk van John Keats, e.e. cummings en William Butler Yeats. Zelf schreef hij naast vier dichtbundels ook vier romans. Zijn werk is bekroond met een groot aantal internationale prijzen, waaronder de Wolfgang Weyrauch-Preis, het New York-Stipendium des Deutschen Literaturfonds en de Prix Relais du Roman d’Evasion. IJskoude hemel verschijnt ook in de Verenigde Staten, Frankrijk en Rusland.

Boekinformatie
IJskoude hemel
Mirko Bonné
Querido
ISBN 9789021437422
€21,95

IJskoude hemel
Bestel bij bol.com