Het nieuwe boek van Ellory is een indrukwekkend maffia-epos geworden.

Wanneer Catherine Ducane verdwijnt in hartje New Orleans duikt de lokale politie meteen boven op de zaak – het gaat immers om de dochter van de gouverneur van Louisiana. Maar algauw neemt de zaak een bizarre wending.

Nadat het gruwelijk toegetakelde lijk van Catherines’ lijfwacht wordt aangetroffen in de kofferbak van een oldsmobile, neemt de ontvoerder contact op met de politie. Hij vraagt niet om losgeld, maar eist een gesprek met Ray Hartmann, een onbeduidende functionaris van een in Washington gevestigd team dat onderzoek doet naar georganiseerde misdaad.

Hartmann reist af naar het diepe zuiden, terwijl hij zich afvraagt waarom de mysterieuze ontvoerder, een oude Cubaan met de naam Ernesto Perez, juist hém heeft uitgekozen om zijn levensverhaal aan te vertellen.

Pas wanneer hij zich realiseert dat Perez een van de meest gevreesde huurmoordenaars is die sinds de jaren vijftig voor de maffia hebben gewerkt, begint hem iets te dagen. Maar tegen de tijd dat de stukjes van de puzzel op hun plaats beginnen te vallen, is het al te laat.

Een volmaakte vendetta is zowel een adembenemende literaire vertelling over het leven van een van de kopstukken van de Italiaanse maffia – een verhaal dat vijf decennia omspant en de lezer van Cuba naar Las Vegas en van New Orleans naar Chicago voert – als een krachtige thriller over woede, vergelding, passie en verlies.

boekinformatie
Uitgeverij De Fontein
ISBN 9789026127038
€22,95
Bestel bij bol.com