Reis door de tijd naar het jaar 1599 en slenter door de straten van het Londen van koningin Elizabeth I.

Reis door de tijd naar het jaar 1599 en slenter door de straten van het Londen van koningin Elizabeth I en Edmund Spenser. Vang een glimp op van de nieuwste mode, breng een bezoek aan de Tower, waar politieke gevangenen opgesloten zitten, en zorg dat je je de bedelaars van het lijf houdt.

Bekijk het nieuwste stuk van Shakespeare in The Globe, en steek daarvoor de Theems over per bootje of via de London Bridge, een van de architectonische hoogtepunten van de stad. Ga naar een voetbalwedstrijd tussen Londen en Westminster (Engelsen zijn dol op voetbal), waarbij de emoties soms zo hoog oplopen dat het een gevaar oplevert voor de openbare orde.

En verbaas je over de vele buitenlanders, onder wie veel Hollanders, die de Engelse meisjes links laten liggen en hun bruiden in eigen kring zoeken.

Zoek ’s avonds een comfortabele herberg op: nergens ter wereld zijn de inns beter op gasten ingesteld dan in de hoofdstad van het British Empire.

‘Een levendige, smaak- vol geïllustreerde en illustratieve gids […] een vrolijke reis door de tijd.’
– The Times

Richard Tames geeft les over de geschiedenis van Londen aan het Institute of Tourist Guilding, dat de ‘Blue Badge’ gidsen opleidt. Hij schreef een twintigtal boeken over de stad.

Boekinformatie
Het Londen van Shakespeare
Richard Tames
Athenaeum-Polak & van Gennep
ISBN 9789025367169
€19,95