Je laatste foto - boekrecensieTijdens de laatste maanden van haar leven heeft Alain Neigel zijn grote liefde als een bezetene gefotografeerd…

Tijdens de laatste maanden van haar leven heeft Alain Neigel zijn grote liefde als een bezetene gefotografeerd, op jacht naar ‘de volmaakte icoon die haar zou overleven’. Na haar dood heeft hij foto’s en camera opgeborgen.

Twintig jaar later haalt zijn minnares hem over zijn camera weer tevoorschijn te halen om vakantiekiekjes te maken tijdens een weekendje Rome.

Laurent Graff (1968) is archivaris bij uitgeverij Gallimard. In 2006 verscheen van hem bij Nijgh & Van Ditmar De man die op reis ging. In datzelfde jaar verscheen in Frankrijk zijn nieuwste roman Le cri, naar het schilderij van Munch, die door de kritiek als een nieuw meesterwerk werd ontvangen.

Gelukkige dagen won de Prix Millepages 2001 en is vertaald in het Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Catalaans, Portugees, Japans, Thais, Servisch, Koreaans, en Mandarijn. Acteur Johnny Depp zal de filmbewerking van Gelukkige Dagen produceren.

spacer25
spacer25

Boekinformatie
Je laatste foto
Laurent Graff
Nijgh & van Ditmar
ISBN 978903892962
€8,99
Bestel bij bol.com