In Israël graaft priester-archeoloog Johannes Hoes een kleine fonkelende steen op die hem in verrukking brengt: De wederkomst van de verlosser lijkt nabij.

De jeugdige, ambitieuze advocaat David Cohen heeft net een geruchtmakende rechtzaak gewonnen en leidt samen met zijn vrouw Sarah en hun elfjarige dochter Marije een gelukkig leventje in Amsterdam.

Totdat een reeks bizarre gebeurtenissen het gezin naar Limburg voert, waar ze warm worden onthaald door de katholieke gemeenschap. Wanneer David op zakenreis naar Israël gaat, lijkt een oude vijand zich te willen wreken en slaat hij op de vlucht. Er ontrafelt zich een mysterieus en verbijsterend complot waarbij het gezin de inzet wordt voor de verwezenlijking van een eeuwenoude profetie. De komst van de verlosser lijkt nabij.

Tomas Ross (1944) is onder meer auteur van de bestsellers Omwille van de troon, De zesde mei, verfilmd door Theo van Gogh, De tranen van Mata Hari, De marionet en Het meisje uit Buenos Aires. Driemaal ontving hij voor zijn thrillers de Gouden Strop. Tomas Ross schrijft spannende en gedurfde thrillers waarin hij balanceert op de scheidslijn tussen feit en fictie.

 

boekinformatie

Cargo ISBN 9789023459767 €18,50 Bestel bij bol.com