Magda Steenhuis, wetenschappelijk onderzoekster van het Zuidpool-ijs, grijpt haar kans en gaat mee op expeditie, al moet ze haar twee maanden oude baby bij haar moeder achterlaten. Iedereen valt over haar heen.

Zelfs Nanne Karwist, haar beste vriendin, die zelf worstelt met haar ambities en het moederschap. Terwijl Magda zich acht maanden lang staande probeert te houden in de sneeuw, schrijft Nanne haar over het thuisfront.

In hun mailwisseling dringt een al eeuwenoude vraag zich aan hen op: wat is een goede moeder eigenlijk en kun je daarnaast nog een ander leven hebben? Wanneer Magda de Zuidpool verlaat, is niets meer wat het ooit was.

Beitske Bouwman (1973) studeerde sociale wetenschappen en filosofie, en werkte als docent op de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ze publiceerde verhalen in Nymph, Raster en in de bundel Als je bij me weggaat. In 2005 debuteerde zij met haar roman Portrettensoep, die genomineerd werd voor de Debutantenprijs der Brabantse Letteren. Haar tweede roman, Kindengel, volgde in 2007.

Boekinformatie
Noem het liefde
Beitske Bouwman
Querido
ISBN 9789021438320
€16,95

Noem het liefde
Bestel bij bol.com