De levens van twee jonge vrouwen komen samen op een plantage in de VS in het midden van de negentiende eeuw. Hunny, een jonge slavin, zit in de gevangenis op beschuldiging van moord. Ze is hoogzwanger en voelt dat haar baby op komst is. Ze weet dat ze daarna waarschijnlijk zal worden opgehangen.

Onverschrokken en trots vertelt Hunny de haar toegewezen advocaat haar levensverhaal: van haar ontvoering als kind uit een Afrikaans dorp tot de mishandeling door haar Baas op diens afgelegen plantage. Ook vertelt ze over Rose, een vrouw uit een andere wereld, die eveneens voor Baas werkte en op wie haar hoop gevestigd is.

Hampshire, Engeland, 1849. Rose werkt als gouvernante voor een rijke familie. Ze adoreert Charles en baby Isabella, de twee kinderen onder haar hoede, maar leeft noodgedwongen in een isolement: ze mag zich niet mengen onder het andere personeel. Als door ingrijpende gebeurtenissen haar diensten niet meer nodig zijn, besluit ze een betrekking als gouvernante aan te nemen in Amerika, voor de dochters van de eigenaar van een plantage.

Rose bekommert zich daar al snel om het slavenmeisje Hunny, maar ze blijkt ook een verborgen motief te hebben als zij betrokken raakt bij Hunny’s hartverscheurende lot.

Mijn hart van hout is een indrukwekkende roman, die geïnspireerd is op een echte rechtszaak uit 1855. De wendingen en de soms wrede gebeurtenissen grijpen de lezer bij de keel.

Sarah Stovell (1977) schreef als tiener al verhalen, waarmee zij diverse prijzen won. Zij studeerde Engelse taal en literatuur. Mijn hart van hout is haar tweede roman, geïnspireerd op een rechtszaak waarover zij las in het kader van onderzoek voor haar studie. Zij woont met haar gezin in Engeland.

 

boekinformatie

De Kern ISBN 9789032511708 €17,50 Bestel bij bol.com