Als dochter van een Amsterdamse penozebaas kent ze het milieu als geen ander, maar voor haar kinderen wil ze een andere toekomst.

Wanneer Carmen van Walraven de Rue erachter komt dat haar man een groter aandeel in de misdaad heeft dan ze aan zichzelf durfde toe te geven, dwingt ze hem met de onderwereld te breken.

Op het moment dat haar leven zich ten goede lijkt te keren wordt haar man voor de ogen van hun jongste zoon geliquideerd. En alsof dat niet genoeg is duiken overal schuldeisers op, wordt ze bedreigd en zet justitie haar stevig onder druk.

Carmen besluit van zich af te bijten, zodat niemand meer aan haar en haar gezin durft te komen. Al snel weet ze niet meer wie ze kan vertrouwen en vervagen de grenzen tussen goed en kwaad.

Penoza schetst een indringend beeld van de Nederlandse onderwereld waarin keuzes over familie, loyaliteit en geld gemaakt worden op het scherp van de snede.

Pieter Bart Korthuis studeerde af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie en is scenarioschrijver en regisseur. Hij schreef onder andere de telefilm Taartman en werkte voor series als Keyzer & De Boer Advocaten en Verborgen gebreken. Met Penoza schreef hij zijn debuutroman.

 

boekinformatie

Uitgeverij Anthos ISBN 9789041416582 €19,95 Bestel bij bol.com