Als rechercheur Peter van Opperdoes op een koude winteravond een wandeling door donker Amsterdam maakt om zijn zinnen te verzetten, hoort hij in de verte de loeiende sirene van een politieauto. Als hij nog een sirene hoort, is zijn nieuwsgierigheid gewekt.

Hij wandelt in de richting van het geluid en komt terecht op het Stenen Hoofd waar een aantal politieagenten de boel heeft afgezet. Aan het einde van het lange grasveld, vlak bij het water, ligt een doodgeschoten man.

Van Opperdoes en zijn collega Jacob onderzoeken de moord. In eerste instantie lijkt het erop dat de man slachtoffer is geworden van een uit de hand gelopen ruzie binnen een relatie. Dan wordt in de omgeving van het Stenen Hoofd de auto van het slachtoffer gevonden.

In de kofferbak ligt een tweede lijk. Het blijkt een notoire crimineel te zijn, die bekendstaat als een meesterlijke inbreker die nooit sporen achterlaat. En als er dan ook nog een verborgen usb-stick op het lichaam wordt gevonden, beseft Van Opperdoes dat de zaak ingewikkelder gaat worden dan hij had gedacht.

Fragment
De nacht in de Jordaan was donker en koud. Peter van Opperdoes blies in zijn handen en trok de kraag van zijn Montycoat omhoog. Een wolkje adem ontsnapte aan zijn handen en loste op in het zachtgele licht van de nostalgische lantaarns langs de Noordermarkt. Het was stil in Amsterdam. Het was al dagen stil in Amsterdam.

Simon de Waal publiceert sinds het voorjaar van 2009 een bijzondere detective met Appie Baantjer over rechercheur Peter Opperdoes. Beiden kennen elkaar al decennialang, als rechercheur bij de Amsterdamse politie.

 
 

BOEKINFORMATIE

Contact ✜ ISBN 9789048806690 ✜ €9,00 ✜ Bestel bij bol.com