Paulo Coelho’s levensverhaal, dat in 1947 in Rio de Janeiro start, leest als een roman. De bevalling was zo zwaar dat men lange tijd over hem sprak als ‘de jongen die meer dood dan levend geboren werd, maar tegen alle verwachtingen in toch overleefde’.

Fernando Morais beschrijft in deze biografie de zeer verschillende periodes uit Paulo’s leven: De tienerjaren – toen hij werd behandeld met de omstreden elektroshocktherapie, de turbulente drugsperiode, er is sprake van ‘een ontmoeting met de duivel’ en van een verblijf in de gevangenis.

Paulo Coelho drukte óók zijn stempel op de Braziliaanse rockmuziek. Tijdens zijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostela vond hij ten slotte zichzelf en zijn geloof terug en werd de basis gelegd voor alle bestsellers die hij sindsdien het licht deed zien.

Ik heb Fernando dingen verteld die ik nog nooit aan iemand verteld heb… zelfs niet aan mezelf.
– Paulo Coelho

Fernando Morais is een journalist, die al verschillende belangrijke prijzen kreeg voor zijn werk. Daarnaast is hij bekend als politicus en activist en schreef hij artikelen die tot veel debat hebben geleid, zowel in zijn geboorteland Brazilië als in de rest van Zuid-Amerika.

Karakteristiek voor zijn biografieën is Morais’ onafhankelijke opstelling. Fernando Morais woont en werkt in São Paulo.


boekinformatie

Uitgeverij Arbeiderspers ISBN 9789029572255 €24,95 Bestel bij bol.com