Russische winter - boekrecensieNina Revskaja was in de jaren vijftig de prima ballerina van het Bolsjoi-ballet, tot ze ontsnapte naar het Westen.

Tientallen jaren later woont zij in Boston en besluit haar beroemde collectie juwelen te verkopen om voor altijd een streep onder haar verleden te zetten.

In plaats daarvan wordt ze overspoeld door herinneringen aan haar moederland en de gebeurtenissen die haar leven destijds hebben bepaald: haar vriendschap met buurmeisje Vera, wier ouders werden gedeporteerd naar een werkkamp, haar glamoureuze leven als prima ballerina terwijl de Sovjet-Unie leed onder de dictatuur, en haar stormachtige relatie met Viktor, een charismatische dichter wiens politieke eigenzinnigheid grote problemen veroorzaakte voor hen allebei.

Haar halve leven heeft Nina haar geheimen bewaard, maar twee mensen weigeren het verleden te laten rusten: Drew, een weetgierige werkneemster van het veilinghuis, en Grigori, een professor Russisch die denkt dat Nina de sleutel heeft tot zijn eigen in nevelen gehulde afkomst.

Samen zetten ze een reeks onthullingen in gang die de levens van alle betrokkenen zullen veranderen.

Daphne Kalotay groeide op in New Jersey, en studeerde creative writing aan de universiteit in Boston.

spacer25

BOEKINFORMATIE

Artemis
Paperback
ISBN 9789047201335
€19,95 – Bestel bij bol.com