Vliegtijd - boekrecensieIn deze semi-autobiografische verhalen lezen we hoe een jonge vrouw telkens aan een nieuwe reis begint. Zo gaat ze naar een festival in Slowakije voor dichters uit alle landen van Europa.

Ze wordt geconfronteerd met 27 labiele dichters, een overenthousiaste regisseur, een worsten bakkende organisator en een Roemeense die niet van plan is de kamer te delen.

In een ander verhaal gaat een jonge vrouw schrijven in een Frans zomerhuis. Waar ze vanaf het begin al bang voor is, gebeurt. Onvermijdelijk ontstaat er iets tussen haar en de getrouwde eigenaar.

De verhalen in Vliegtijd gaan over de angst voor maar ook over het verlangen naar intimiteit. Moors zoekt daarbij de grenzen van het autobiografische op. Feilloos en minutieus fileert ze ongemakkelijke situaties en laat ze de zwaarte door haar lichte verhalen heen breken. De lezer houdt er een onvergetelijke leeservaring aan over.

Els Moors (1976) studeerde Germaanse talen aan de Universiteit van Gent en rondde hierna de Gerrit Rietveldacademie af. Tegenwoordig woont en werkt zij in Brussel.

spacer25

BOEKINFORMATIE

Nieuw Amsterdam
Paperback
ISBN 9789046808924
€16,50 – Bestel bij bol.com