Alles kanteltWie zou zichzelf niet nog eens willen ontmoeten als klein kind? Anton, vijfendertig jaar, komt op een dag zichzelf als jongen tegen op straat.

De kleine jongen blijkt in de ban van Rosemarie, het Duitse meisje dat begin jaren vijftig in hun gezin werd geplaatst. Maar Anton, wiens grote liefde onlangs verongelukt is, herinnert zich Rosemarie niet meer zo goed.

Zijn herinneringen stemmen nauwelijks overeen met de gebeurtenissen die de kleine jongen nog maar net achter de rug heeft. Is hij dan zo veel vergeten?

In deze persoonlijke en ontroerende roman neemt Tomas Lieske ons mee op reis met de jongen, die vol is van wat hij meemaakt, en de man, die weet wat de jongen nog te wachten staat.

Tomas Lieske studeerde Nederlands en theaterwetenschappen. Hij debuteerde met gedichten in de literaire tijdschriften Tirade en De Revisor. Met Oorlogstuinen, zijn prozadebuut uit 1992, won hij de Geert-Jan Lubberhuizenprijs. In 2007 verscheen zijn veelgeprezen roman Dünya. De novelle Mijn soevereine liefde (2005) werd in 2009 opgevolgd door Een ijzersterke jeugd. De boeken van Tomas Lieske worden vertaald in het Duits, Frans, Tsjechisch en Turks.

 

BOEKINFORMATIE

Uitgeverij Querido
Paperback
ISBN 9789021438863
€18,95 – Bestel bij bol.com
E-book
ISBN 9789021439204
€7,99 – Bestel bij bol.com