Misschien is majoor Pettigrew niet meer van deze tijd. Zijn minutieus onderhouden golftas ziet er nog net zo uit als op de dag dat zijn vader hem deze schonk.

Zijn thee is sterk en met melk en hij koestert het pistool dat zijn vader hem ooit naliet. En waarvan zijn broer een ‘zusterexemplaar’ heeft.

Maar de onveranderlijke Engelse plattelandswereld van de majoor blijkt niet bestendig tegen de moderne tijd: het dorp verandert door de komst van steeds meer mensen uit de stad en zijn zoon, die in de Londense city werkt, is voornamelijk uit op zijn geld om een ‘pittoresk cottage’ in de buurt te kunnen kopen.

Zijn Amerikaanse schoondochter beschouwt hem op z’n best als een oubollige vriendelijke sul. Zelfs op zijn oude vertrouwde golfclub heerst de moderne tijdsgeest, de jaarlijkse feestavond met een goede band en een menu van steak en aardappelen is vervangen door een rijk gedecoreerde thema-avond De laatste dagen van Troje.

De enige die Majoor Pettigrew lijkt te begrijpen is de eigenaresse van de buurtwinkel, mevrouw Ali met wie hij een voorkeur voor de schrijver Kipling en goede omgangsvormen deelt.

Nu alles wat hem dierbaar lijkt weg te vallen, moet hij in actie komen om te behouden wat hem lief is en te krijgen wat hem toekomt.

Helen Simonson is Engelse van geboorte en groeide op in East Sussex. Ze woont nu al meer dan twintig jaar in de Verenigde Staten.

spacer25

BOEKINFORMATIE

Mouria
Paperback
ISBN 9789045889993
€19,95 – Bestel bij bol.com