Het verhaal van een weduwe - boekrecensieEen vrouw van middelbare leeftijd probeert na de dood van haar man haar leven weer op orde te krijgen in een cottage aan de kust van Norfolk.

Ze vraagt zich af of ze een zenuwinstorting heeft. Of horen de emoties die ze doormaakt bij deze fase van rouwverwerking?

Het enige wat ze zeker weet is dat ze te weinig slaapt en meer drinkt dan goed voor haar is. Maar gaandeweg blijkt dat er meer speelt dan rouwverwerking alleen – misschien was haar huwelijk wel niet zo perfect.

Deze indrukwekkende roman vindt een juiste balans tussen humor, ontroering en een ingenieuze plot. De hoofdpersoon begint langzaam aan haar leven te reorganiseren en besluit wat voor haar echt waarde heeft en wat ze achter zich kan of zal moeten laten.

Mick Jackson woont in Brighton. Eerder schreef hij onder andere De bijenkoning en De tunnelman. Dat laatste boek stond op de shortlists van de Man Booker Prize en won de Royal Society of Authors’ Club Best First Novel Award.

spacer25

BOEKINFORMATIE

Anthos
Paperback
ISBN 9789041416704
€19,95 – Bestel bij bol.com