De outsidersVolgens Ponyboy Curtis zijn er twee soorten mensen in de wereld: vetkuiven en kakkers.

De kakkers hebben geld, mooie auto’s en knappe vriendinnen. Vetkuiven wonen aan de andere kant van de stad, zijn verwaarloosd door hun ouders en rijden rond in oude barrels.

Ponyboy is een vetkuif en is er trots op, maar houdt ook van poezie en oude films. Wanneer hij en een vriend worden aangevallen door een groep kakkers leidt dat tot een nacht met dramatische gevolgen.

In 1967 verscheen in Amerika een opmerkelijke roman van een jonge studente uit Oklahoma. De auteur had zich laten inspireren door het leven op haar eigen highschool, waar twee rivaliserende gangs de school en de straten van de stad onveilig maakten.

In de Verenigde Staten was dit boek een instant klassieker en een wereldwijde bestseller. Voor de eerste keer is de bestseller van Hinton nu vertaald in het Nederlands. Het boek werd in 1983 verfilmd als The Outsiders door Francis Ford Coppola
 

BOEKINFORMATIE

Thomas Rap
Paperback
ISBN 9789060059357
€18,95 – Bestel bij bol.com