Winter 1944, de Hongaarse hoofdstad Boedapest is bezet door de nazi’s. Miklos Farkas breekt uit een Joods getto om eten te zoeken – in het hoofdkwartier van de nazi’s.

Hier krijgt hij het Boedapest Protocol in handen, een document waarin de naoorlogse plannen van de nazi’s worden beschreven.

Miklos realiseert zich dat dit document voor altijd verborgen moet blijven, wil hij het er levend vanaf brengen.

Boedapest nu. Terwijl de Europese Unie in beslag wordt genomen door de verkiezingscampagne voor de eerste president van Europa, wordt Miklos Farkas bruut vermoord.

Zijn kleinzoon Alex is journalist en gaat op onderzoek uit. Hij ontdekt een ijzingwekkend complot, gesmeed in de laatste dagen van het Derde Rijk, die de economische overheersing van Europa garandeert – en plannen voor een nieuwe Holocaust. De jacht naar het Boedapest Protocol is geopend…

Al snel wordt Alex meegezogen in een dodelijk kat-en-muisspel, dat met de hoogst mogelijke inzet wordt gespeeld: de toekomst van Europa. Alex moet zijn eigen demonen overwinnen om het geheim van een schaduwalliantie te kunnen onthullen, waarvan de wereld dacht dat die allang was verslagen.

Adam LeBor is onderzoeksjournalist en schrijft voor onder meer The Times, The New York Times en The Economist. Hij publiceerde diverse boeken, waaronder een biografie over Slobodan Miloševic.

 

BOEKINFORMATIE

BBNC ✜ ISBN 9789045311197 ✜ €19,95 ✜ Bestel bij bol.com