Huisbewaarder Frits Dupels en zijn vrouw Dora bewonen met hun drie onderhuurders een groot huis in een parkachtige omgeving.

Frits, mislukt schrijver, houdt in zijn werkkamer redevoeringen voor een denkbeeldig publiek, terwijl Dora als huisvrouw snakt naar meer avontuurlijk.

Ze begint te graven in het leven van de onderhuurders, zoals dat van Lilian Hornkes, de frauderende penningmeester van de Vrouwenleeskring, of dat van de idealistische leraar met de huiswerkclub. Al snel leidt het tot ondraaglijke spanningen.

De vijf bewoners worden de dupe van elkaars illusies en vooral van die van de anonieme huiseigenaar: zijn onzichtbare hand en zijn geheime handlangers brengen veel noodlottigs teweeg.

Hélène Serafia Haasse werd op 2 februari 1918 geboren in Batavia (Jakarta). In 1938 ging zij naar Nederland om Scandinavische taal- en letterkunde te studeren, maar ze stapte over naar de Toneelschool.

Na een korte toneelcarrière begon ze tijdens de oorlog te schrijven. De novelle Oeroeg betekende haar grote doorbraak. In de jaren die volgden bouwde ze een indrukwekkend oeuvre op.

boekinformatie
Uitgeverij Querido
ISBN 9789021438825
€18,95
Bestel bij bol.com