Het wordt de Campus genoemd. Een geheime dienst, die werd opgericht ten tijde van president Jack Ryan, en die maar één doel heeft: het zoeken, vinden en elimineren van terroristen en diegenen die hen ondersteunen.

Het is een dienst die aan niemand verantwoording aflegt en die geheel buiten de wet om opereert.

Jack Ryan jr. en zijn collega’s van de Campus hebben in alle hoeken en gaten van de wereld hun geheime en zeer effectieve strijd gevoerd. Nu komen ze echter tegenover een tegenstander te staan die gevaarlijker is dan wie ook, een sadistische moordenaar die de Emir wordt genoemd.

De Emir is het brein achter talloze bloedige aanslagen. Keer op keer weet hij te ontsnappen aan de westerse troepen en opsporingsdiensten en de Campus is vastberaden daar nu verandering in te brengen. Maar de Emir staat juist op het punt Amerika met één enkele aanslag voorgoed uit te schakelen.

Jack treedt in de voetsporen van zijn beroemde vader en bindt de strijd aan met de gevaarlijkste man op aarde. Hij krijgt hulp van zijn neven Dominic en Brian Caruso en van twee oudgedienden die al voor veel hete vuren hebben gestaan: John Clark en ‘Ding’ Chavez. Het wordt een strijd op leven en dood…

Tom Clancy debuteerde in 1984 met De jacht op de Red October. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de succesvolste auteurs van de laatste decennia. Vier van Clancy’s boeken zijn verfilmd, met respectievelijk Alec Baldwin (The Hunt for the Red October), Harrison Ford (Patriot Games en Clear and Present Danger) en Ben Affleck (The Sum of all Fears) in de rol van Jack Ryan.

 

BOEKINFORMATIE

AW Bruna ✜ ISBN 9789022991374 ✜ €22,95 ✜ Bestel bij bol.com