Teheran, juni 2005. Ayatollah Kanuni, een oppermachtige rechter onder wiens leiding al 25 jaar de Iraanse oppositie wordt bestreden, wordt vermoord aangetroffen in het Paleis van Justitie.

Drie personen raken tegen wil en dank betrokken bij deze zaak. Narek Djamshid die als kind met zijn vader uit Iran vertrok om asiel te zoeken in Parijs en nu terugkeert naar zijn vaderland.

Leila Tabihi, een ‘islamitisch feministe’ die zonder succes al jaren probeert zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen.

Mirza Mozaffar, een staatsman op zijn retour, maar nog steeds een vooraanstaand lid van de jetset van Teheran en een onvermoeibare vrouwenjager.

Deze drie – met ieder een eigen kijk op het land – spelen de hoofdrol in deze thriller die tegelijkertijd een indruk biedt van het hedendaagse Teheran.

Naïri Nahapétian werd in 1970 in Iran geboren en vluchtte naar Parijs voor de ayatollah’s. Ze werkt als journaliste en keert voor diverse tijdschriften regelmatig terug naar haar geboorteland om reportages te maken.

boekinformatie
Uitgeverij Q
ISBN 9789021438894
€19,95
Bestel bij bol.com