Karen Armstrong gaat ervan uit dat ieder mens behept is met een vermogen tot compassie, maar ze is van mening dat dat niet genoeg is: iedereen zou dat vermogen moeten koesteren en ontwikkelen.

In het wijze en diepzinnige boek Compassie stippelt Armstrong een programma uit dat ons in twaalf stappen kan leren hoe we een medemenselijker leven kunnen leiden.

Ze gaat daar- bij in op thema’s als eigenliefde, bedachtzaamheid, lijden, gedeelde vreugde, de grenzen van onze kennis van de ander en mededogen.

Karen Armstrong (1944) is een van de meest vooraanstaande commentatoren op het gebied van religie, is de auteur van bestsellers als Een geschiedenis van God (1995), De strijd om God (2000), Islam (2001) en De wenteltrap (2004).

Haar werk is vertaald in veertig talen. Nadat ze elf jaar lang als non in een klooster had geleefd, verliet ze de orde in 1969 en ging ze Engels studeren in Oxford en gaf ze les in moderne Engelse letterkunde in Londen. Ook maakte ze televisiedocumentaires.

In 1999 ontving ze de Muslim Public Affairs Council Media Award. Ze is een veelgevraagd deelnemer aan conferenties en panels over de hele wereld. Ook schrijft ze voor een groot aantal kranten, tijdschriften en andere media aan beide zijden van de oceaan over de islam.

boekinformatie
Uitgeverij De Bezige Bij
ISBN 9789023459736
€19,90
Bestel bij bol.com