De achtjarige Anna wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de veiligheid door haar moeder van Londen naar het platteland gestuurd.

Anna komt terecht in Yorkshire, waar ze met meer dan tachtig kinderen wordt opgevangen op een groot landgoed.

Het kinderloze echtpaar Thomas en Elizabeth Ashton heeft het landgoed opengesteld als kostschool, waar de kinderen les krijgen en veilig zijn voor de oorlogsdreiging. Maar Thomas en Elizabeth worden door de aanwezigheid van de kinderen geconfronteerd met hun niet-vervulde kinderwens.

Terwijl Anna langzaam went aan haar nieuwe leven, sluit ze vriendschap met Thomas. Hierdoor wordt ze ongewild deelgenoot van de crisis binnen het huwelijk van de Ashtons, die uiteindelijk een noodlottige wending zal nemen.

Rosie Alison (1964) doceert Engels aan Keble College in Oxford en werkte daarvoor als documentairemaakster. Alison woont met haar man en twee dochters in Londen. De gedachte aan jou is haar debuut, dat werd genomineerd voor de Orange Prize 2010.

boekinformatie
Uitgeverij Cargo
ISBN 9789023457732
€19,90
Bestel bij bol.com