Delle Weel is de naam van een personage uit een bekende televisieserie. Als chef-kok van haar eigen restaurant leidt zij het dramatische leven waar de meeste mensen slechts van kunnen dromen.

Hoewel Delle Weel buiten de grenzen van het televisiescherm niet bestaat beïnvloedt zij de levens van drie vrouwen die met het personage, en daardoor indirect met elkaar, verbonden zijn.

De scenarioschrijfster, de actrice die de rol van Delle Weel vertolkt en de vrouw die ooit model heeft gestaan voor de chef-kok.

Maar wat gebeurt er met hen als het met Delle Weel bergafwaarts gaat?

De roman Delle Weel schetst op subtiele wijze onze moderne maatschappij waarin onder invloed van media en internet de grens tussen fictie en werkelijkheid steeds verder vervaagt.

Fragment
De keuken heeft bijna zijn kookpunt bereikt. Stoom puft uit de pannen met groenten en kreeft, hitte kringelt van de bakplaat omhoog, zweet biggelt langs de gezichten van de koks. Ze vegen het vergeefs met de mouw van hun koksbuis weg, in de hoop dat Delle niet ziet waarnaar de druppels op weg zijn en hun spottend zal vragen of hun lichaamssap een exotische specialiteit is die ze voortaan op de kaart moet zetten. Ze ziet alles, weet alles, proeft alles.

Anjet Daanje wordt in 1965 geboren in Drenthe. Tijdens haar middelbare schooltijd schrijft ze acht scenario’s voor hoorspelen en maakt zij twee (amateur-)speelfilms.

Vanaf 1984 studeert zij aan de Universiteit Utrecht, waar zij propedeuses in de geologie, wiskunde en informatica behaalt.

In 1991 studeert zij af als wiskundige. In 1993 verschijnt Daanje’s eerste roman, Pianomuziek in de regen bij uitgeverij Servo. In 1998 verschijnt haar tweede roman De blinde fotograaf, die genomineerd wordt voor de Gouden Strop.

De daaropvolgende roman was Suikerbeest, een literaire thriller over een seriemoordenaar die Nederland onveilig maakt. In 2003 verscheen Veelvuldig en alleen. In haar vrije tijd houdt Anjet Daanje zich bezig met beeldhouwen in hout en steen.

boekinformatie
Uitgeverij Thomas Rap
ISBN 9789060058312
€19,90
Bestel bij bol.com