Anne Frank is zonder twijfel het bekendste slachtoffer van de Holocaust. Zes miljoen Joodse slachtoffers van de naziterreur gesymboliseerd in één persoon, een meisje van 14 jaar. Wie was zij eigenlijk?

Een vroegwijs meisje, recalcitrante puber, deze Jodin die in haar prachtige dagboek al over vergassing van Joden spreekt? Anne Frank is door de jaren heen een cultfiguur geworden. Wie kent Anne Frank niet?

Wie was Anne Frank? geeft een helder overzicht van haar leven en dat van de andere zeven schuilers in het Achterhuis.

Wie was de verrader van de ondergedoken Joden? Veel aandacht is er ook voor Otto Frank, die hemel en aarde moest bewegen om het dagboek uitgegeven te krijgen.

Deze korte biografie voor jong en oud is gebaseerd op de meest recente onderzoeksresultaten.

Hans Ulrich was ruim 30 jaar docent geschiedenis aan het Leids Gymnasium. Hij was 17 jaar hoofdredacteur van het jongerenblad Reflector en journalist bij het Utrechtsch Nieuwsblad en NRC Handelsblad. Alleen of samen met anderen schreef hij talloze schoolboeken. In totaal verkocht Hans Ulrich meer dan drie miljoen boeken.

boekinformatie
Uitgeverij Verbum
ISBN 9789074274524
€14,95
Bestel bij bol.com