Tomàs is een mens als ieder ander. Hij is onzeker en hoewel hij dat graag wil veranderen, weet hij niet hoe.

Zijn leven is dan ook een continue vlucht. Maar op een avond bevindt hij zich opeens in de mysterieuze Thermen van de Ziel, waar de vonk van nieuwsgierigheid – die in ieder kind sluimert – weer in hem wordt ontstoken.

Is hij dood, droomt hij, of is hij terechtgekomen in een magisch parallel universum?

Zo begint een symbolische reis waarbij Tomàs door bijzondere ontmoetingen geconfronteerd wordt met zijn denkwijze, zijn verleden en toekomst, en met zijn ultieme verlangen: het vinden van een zielsverwant.

Na een reeks avontuurlijke beproevingen komt hij uiteindelijk tot de laatste regel van het sprookje, het ogenschijnlijk simpele ‘ze leefden nog lang en gelukkig’.

Massimo Gramellini is journalist, columnist en adjunct-hoofdredacteur van La Stampa. De laatste regel van het sprookje is zijn eerste roman. Het boek werd in Italië zeer lovend ontvangen en stond maandenlang in de bestsellerlijsten.

boekinformatie
Uitgeverij Cargo
ISBN 9789023458555
€18,50
Bestel bij bol.com