Tim Farnsworth is een knappe, gezonde man van middelbare leeftijd. Zijn huwelijk met Jane lijkt onverwoestbaar. Zijn werk schenkt hem veel voldoening, ondanks de lange dagen die hij maakt als vennoot van een prestigieus advocatenkantoor in Manhattan.

Zijn leven is goed; hij houdt van zijn vrouw, zijn opgroeiende – soms wat opstandige, maar talentvolle – dochter en van zijn werk. Maar op een dag staat hij op en loopt zomaar de deur uit. En hij blijft lopen.

De naamlozen is het verhaal over een leven waarin alle voorspoed vanzelfsprekend wordt gevonden en over wat er gebeurt als dat leven plotseling en onherroepelijk weggenomen wordt.

Ferris is een meester in het scheppen van onvergetelijke personages. Zijn betoverende vertelkracht is afwisselend hilarisch en ontroerend.

De naamlozen is een imponerende roman over liefde, familiebanden, uiterlijke schijn, onvoorziene natuurkrachten en de (on)mogelijkheid iemand ooit echt te leren kennen.

Joshua Ferris debuteerde in 2007 met de roman Zo kwamen we aan het eind. Hij studeerde Engels en filosofie aan de universiteit van Iowa en werkte een aantal jaren in de reclamewereld. The New Yorker riep Ferris in 2010 uit tot een van de twintig veelbelovende auteurs onder de veertig jaar. De naamlozen is zijn tweede roman.

 

boekinformatie

Anthos ISBN 9789041417084 €19,95 Bestel bij bol.com