Piero Rosini is jong, heeft een mooie vrouw, een rijke vader en een zus die hem wil introduceren in de literaire wereld. Maar al die zorgeloze, burgerlijke voorspoed doet hem niets.

Rosini is een fanatieke katholiek. Hij is het toonbeeld van opoffering en seksuele onthouding en niets lijkt hem van het rechte pad te brengen.

Maar één avond in een café, waar hij zijn schoonzus Ada ziet dansen, volstaat om Piero’s zekerheden op losse schroeven te zetten. En Piero slaat op de vlucht. Hij gaat naar Parijs, waar hij op een fatale val afstevent.

Pacifico geeft op hartstochtelijke en ontluisterende wijze stem aan zijn antiheld: ontwapenend en magistraal onvolmaakt, maar onvergetelijk. Geschiedenis van mijn puurheid schetst een portret van het hedendaagse Italië en de menselijke geest, in zijn meest tegenstrijdige en onweerstaanbare facetten.

Een nietsontziende roman die diepe indruk zal maken op de lezer.

Francesco Pacifico (1977) woont en werkt als schrijver, vertaler en redacteur afwisselend in New York en in Rome. Hij debuteerde in 2003 met Il caso Vittorio.

boekinformatie
Uitgeverij Anthos
ISBN 9789041416674
€19,95
Bestel bij bol.com