Hij manipuleerde de feiten over zijn rol als strijder voor Duitsland en twijfelde tot eind 1919 over zijn politieke oriëntatie.

Met Hitlers eerste oorlog wordt voor het eerst het volledige en demystificerende verhaal verteld van Adolf Hitler als soldaat in de Eerste Wereldoorlog.

Thomas Weber doet dat aan de hand van een beschrijving van het regiment waar Adolf Hitler deel van uitmaakte.

Op basis van uniek bronnenmateriaal – onder meer de verhalen van soldaten en officieren – laat hij overtuigend zien hoe en waarom Hitler zijn imago van onverschrokken soldaat in stand hield, zoals hij ook in Mein Kampf deed.

In dit baanbrekende boek gaat Weber in op de kwestie of Hitler een product van zijn tijd was of een uitzonderlijke, berekende figuur. En hij vraagt zich af of de Eerste Wereldoorlog – zoals vaak wordt beweerd – van doorslaggevende betekenis is geweest voor de opkomst van Adolf Hitler.

‘Hij verandert ons begrip van een van de meest bestudeerde figuren van de twintigste eeuw fundamenteel.[…] We kunnen zijn boek zien als een triomf van eerder onderzoek van een afgegraasd terrein.’
– The Wall Street Journal

Thomas Weber is docent geschiedenis aan de University of Aberdeen. Voor zijn twee andere boeken ontving hij verscheidene prijzen.

boekinformatie
Uitgeverij Nieuw Amsterdam
ISBN 9789046809198
€29,95
Bestel bij bol.com