‘Beste Johannes, nog nooit heb ik ongepelde cashewnoten gezien: hebben ze geen dop?’ ‘Ik heb engelwortelpoeder nodig voor een Iraans gerecht. Wat is het en waar zou ik het kunnen krijgen?’

‘Moet je rabarber eerst schillen voor je hem gaat bereiden?’ ‘Weet u waar de naam palingworst vandaan komt? Zit er echt paling in?’ ‘Wat is gezonder, een boterham met boter of een boterham met mayonaise?’

In Beste Johannes beantwoordt Johannes van Dam honderden vragen van de lezers van Het Parool, van trucs in de keuken tot tips voor de tafel, van wetenswaardigheden over exotische ingrediënten tot dieetadviezen.

In deze toegankelijk ingerichte bundel zijn zo’n 250 vragen met hun antwoorden gebundeld, vragen – en vooral antwoorden – die beklijven en waar ieder zijn voordeel mee kan doen.

Van arretjescake tot zilveruitje: onmisbare culinaire adviezen.

Johannes van Dam (1946) werd als kind al aangetrokken door alles wat eetbaar is. Hij ontwikkelde zich in de journalistiek tot het soort specialist dat de Engelsen Food writer noemen. Van Dam bezit een uitgebreide, gespecialiseerde gastronomische bibliotheek van ongeveer 60.000 titels.

boekinformatie
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
ISBN 9789038894126
€12,50
Bestel bij bol.com