Dagelijks worden wijkagenten, die niet in teams maar alleen over straat gaan, geconfronteerd met het afnemende respect voor de politie. “Ik vind jou een kolerewijf.”

Scheldwoorden horen ze met enige regelmaat. Agressie tegen de politie neemt de laatste twee jaar enorm toe. Zij voelen het, recent onderzoek van het Centrum voor Politie- en Veiligheidswetenschappen bewijst het.

Een jaar lang deelde een groep vrouwelijke wijkagenten hun persoonlijke belevenissen met journaliste Mickelle Haest. In de verhalen die ze van de wijkagenten hoorde, kwamen alle huidige maatschappelijk thema’s voorbij.

Agressie op straat, maar ook huiselijk geweld, kindermisbruik, eerwraak, drugslaboratoria, moord en diepe eenzaamheid.

Het resulteerde in een boek vol bizarre, ontroerende verhalen, waarbij je je direct afvraagt wie er eigenlijk in je eigen buurt wonen.

Want wie laat kinderen van drie jaar ’s avonds om tien uur nog op straat zwerven? Waarom gijzelt een man zijn eigen vrouw? Waarom vermoordt een zoon zijn moeder? En waarom hebben kinderen van elf jaar al seks in de plaatselijke speeltuin?

Mickelle Haest is freelance-journalist. Eerder verscheen van haar hand: Droomhuis voor een weekend en De praktijk van Plasman.

boekinformatie
Uitgeverij Thomas Rap
ISBN 9789060058848
€12,90
Bestel bij bol.com