Op een keerpunt in haar leven besluit de 29-jarige Lucy Jarrett voor korte tijd terug te gaan naar Lake of Dreams, het dorp met de poëtische indianennaam waar ze is opgegroeid. Haar moeder heeft zorg nodig.

In het ouderlijk huis wordt ze opnieuw geconfronteerd met de dood van haar vader en de vraag naar de reden van de knallende ruzie die hij destijds met haar oom had. Ook flakkeren verwarrende, oude gevoelens voor haar jeugdliefde weer op.

Dwalend door het grote huis aan het meer ontdekt Lucy bij toeval een verzameling curiositeiten die het verhaal van haar familie opnieuw vertellen.

Dankzij oude krantenknipsels, oude brieven en een borduurwerk met opvallend motief leert ze een geheimzinnig stuk familiegeschiedenis kennen.

Kim Edwards debuteerde met de publicatie van een alom bejubelde verhalenbundel en brak als schrijfster door met de roman Gebroken licht (The memorykeeper’s daughter). Ze doceert schrijfvakken aan de universiteit van Kentucky.

boekinformatie
Uitgeverij De Arbeiderspers
ISBN 9789029575119
€19,95
Bestel bij bol.com