Een verdwenen Italiaanse tandartsdochter verblijft vermoedelijk tegen haar zin in Haarlem. Haar radeloze vader vraagt zijn vriend, speurder Niccolò Neonato, haar op te sporen.

Neonato en zijn jonge assistent Piero Mulier hebben in Haarlem echter nog een paar andere zaken op te knappen, zaken van eer.

Neonato wordt er geconfronteerd met zijn ergste nachtmerrie: de moord op zijn vader. En Piero wil zijn beroemde en beruchte voorvader – Pieter Mulier de Jongere – vrijpleiten van de moord waarvoor de Haarlemse schilder in de Hollandse Gouden Eeuw in het cachot verdween.

De zoektocht naar het vermiste meisje verloopt ondertussen moeizaam.

Op weg naar de ontknoping maakt de lezer kennis met de Italiaanse onderwereld, met een priester die de weg kwijt is en met de duivel in eigen persoon.

Haarlem schudt op zijn grondvesten. Maar gelukkig is daar haarlemmerolie als universeel heelmiddel. Haarlem zoals u het nog niet kende.

Margreet Hirs is schrijfster en journalist. Ze werd geboren in Amstelveen en groeide op in Haarlem. Eerder publiceerde ze onder meer Bittere honing en Romeins theater, misdaadromans rond politieman Niccolò Neonato.

boekinformatie
Uitgeverij Sijthoff
ISBN 9789023457732
€16,50
Bestel bij bol.com