Voordat A.L. Snijders beroemd werd als uitvinder van het ZKV, het zeer korte verhaal, stond hij vooral bekend als columnist van Het Parool. In Voordeel schutter verschijnen de columns van de winnaar van de Constantijn Hygensprijs voor het eerst in boekvorm.

Ze gaan vergezeld van Snijders’ fraaie brieven aan de redacteur van deze krant. Snijders’ columns gaan over het dagelijks leven, zijn rol als vader, de landelijke omgeving waar hij woont en vooral de literatuur.

Stuk voor stuk parels van woordeconomie die je laten zien waar het in het leven en in de kunst om draait.

‘Met uiterste precisie schildert Snijders, de meester van het éénharig penseel, de wereld in kleine taferelen. Ze bestrijken de breedte van het leven, in het bijzonder dat van hemzelf, en dragen de kleur van zijn dag, mild-ironisch, peinzend, woedend soms, maar altijd erudiet en in een stijl die in de Nederlandse literatuur door vrijwel niemand wordt overtroffen.’
– Tommy Wieringa

A.L. Snijders (1937) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was columnist van Het Parool en enkele regionale kranten. Met zijn vrouw woont hij in de Achterhoek.

boekinformatie
Uitgeverij Thomas Rap
ISBN 9789060059876
€17,90
Bestel bij bol.com