In de straten van Manhattan komen de verhalen van twee Franse vrouwen samen. Een ontluisterende roman die speelt op de breuklijn tussen heden en verleden.

De Franse Eléna is getrouwd met Martin, een gesloten en afstandelijke workaholic die zijn verleden zorgvuldig voor haar verborgen houdt.

Als Martin wordt opgenomen in het ziekenhuis en Eléna hem bijna verliest, vertrekt ze naar New York, op zoek naar de waarheid achter zijn zwijgen.

Miléna, ook een Française, woont in New York met haar man Peter. Ze hebben een ongelukkig huwelijk en groeien uit elkaar. Miléna begint een affaire.

Als Peter een paar dagen naar Los Angeles vertrekt, blijft zij achter in New York, vastberaden uit te zoeken of ze Peter moet verlaten of niet.

Adempauze is het verhaal van twee vrouwen die gedurende enkele dagen in juli de balans van hun leven op maken. Ze overwegen hun verliezen en verlangens en proberen helder voor ogen te krijgen wie ze zijn en wat ze willen.

In prachtige poëtische bewoordingen en met oog voor detail werpt Curiol een ontluisterend nieuw licht op de ogenschijnlijke vanzelfsprekendheden van het leven.

Het debuut van Céline Curiol Parijse stemmen verscheen in vijftien landen. Verlof is haar tweede roman. Curiol woont en werkt in New York

boekinformatie
Uitgeverij Anthos
ISBN 9789041416339
€21,95
Bestel bij bol.com