Sophie Fontanel is journaliste bij Elle en verslaafd aan mode; ze wordt uitgenodigd voor de meest glamoureuze feestjes en geniet daar met volle teugen van.

Ondertussen wordt haar moeder ouder en vergeetachtig en belandt ze steeds vaker na een valpartij in het ziekenhuis, gevolgd door herstelperiodes in een verpleeghuis.

Aanvankelijk nemen Sophie en haar broer een thuishulp in dienst die kan helpen met de verzorging van hun moeder, maar na verloop van tijd gaat Sophie steeds meer zelf voor haar moeder zorgen.

In Volwassen beschrijft ze hoe ze het ouder worden van haar moeder heeft ervaren, een ervaring die ze deelt met vele vrouwen.

Haar verhaal staat vol anekdotes die enerzijds grappig zijn maar anderzijds hartverscheurend. Fontanel beschrijft hoe pijnlijk het is om te zien hoe je ouders aftakelen, een natuurlijk proces vol tegenstrijdige emoties.

Volwassen doet ons beseffen dat we hierin niet alleen staan en Sophie Fontanel beschrijft prachtig hoe ze innerlijk gegroeid is door het verzorgen van haar moeder.

boekinformatie
Uitgeverij Artemis
ISBN 9789047202011
€14,95
Bestel bij bol.com