In Dit is NL trekt schrijver en journalist Hans van Willigenburg rond door Nederland en serveert hij een smakelijke kijk op de zin en onzin van ons hedendaagse kikkerlandje.

Nederland anno nu is zoekend en staat op een vreemde manier onder spanning. Zijn wij nog steeds dat warme, tolerante en internationaal georiënteerde land, waar je zorgeloos kunt leven?

Hans van Willigenburg leidt ons door ‘de achtertuin’ van ons eigen land. Of hij nu met de hoge snelheidslijn door de Randstad raast of wandelt in krimpgebieden als Limburg.

Hij duikt onder in een onzichtbaar kunstproject of struint nieuwsgierig over de etages van een superhip gamesbedrijf. Van Willigenburgs’ getrainde oog en vlijmscherpe pen leveren telkens opnieuw rake tijdsbeelden op.

Ik ken de naamgenoot van de onnatuurlijk gebruinde ex-televisiepresentator al heel wat jaren; hij werkte als columnist en journalist bij tijdschriften als Sum en IQ, bladen waar ik ook iets mee te maken had.

Van Willigenburg bezat toen al het vermogen om hele cynische observaties te plaatsen en dat leidde vaak tot fantastische artikelen. In het najaar verscheen Doet mij maar Rotterdam en nu gaat hij een stapje hoger op de ladder en fileert vakkundig bepaalde kenmerken van Nederland.

Dat levert een prettig geschreven en hilarisch boek op, waarbij alle typeringen zeker èèn kenmerk hebben: raak!

boekinformatie
Uitgeverij BBNC
ISBN 9789045311777
€17,95
Bestel bij bol.com