Aan de oever van de Piedra huilde ik - boekrecensieTijdens een reis van een week door de Pyreneeën ontmoet Pilar, een studente uit Barcelona, een jeugdvriend van wie zij altijd is blijven houden.

Deze vriend koestert gelijke gevoelens voor haar, maar zijn probleem is dat hij op het punt staat zich tot priester te laten wijden. Via deze aangrijpende liefdesgeschiedenis toont Coelho ons de vrouwelijke kant van God.

Dit boek werpt een ander licht op de kracht van de liefde en de ervaring van het spirituele.

De drie boeken van de trilogie Op de zevende dag< behandelen een week uit het leven van gewone mensen die zich plotseling geconfronteerd zien met liefde, dood en macht. Mijn opvatting is altijd geweest dat ingrijpende veranderingen, in het individu evenzeer als in de samenleving, zich voltrekken in zeer korte tijd. Wanneer we er het minst op bedacht zijn, plaatst het leven ons voor een uitdaging door onze moed en veranderingsgezindheid op de proef te stellen. Op zo'n moment kunnen we onmogelijk doen alsof er niets aan de hand is, of aankomen met de smoes dat we er nog niet klaar voor zijn.


BOEKINFORMATIE

Singel Uitgeverijen
Hardcover
ISBN 9789029575928
€12,50 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789029594141
€7,99 – Bestel bij bol.com