In de zorgeloze jaren negentig verliest student taalwetenschappen en gelegenheidsdealer Amadeus de liefde van zijn leven.

Op de vlucht voor duizend pijnlijke herinneringen reist hij af naar Azië, sluit ongewild vriendschap met een papaverboer en keert terug als eigenaar van een succesvolle onderneming.

Zijn geluk is echter van korte duur, opnieuw is het een vrouw die zijn ondergang inluidt. Berooid begraaft Amadeus zich in de wetenschap en komt op het spoor van een wereldwijd misverstand.

Vijftien jaar later belandt hij, nu in dienst van de NAVO, voor een tweede maal in de Afghaanse opiumvelden en wordt geconfronteerd met een ultieme keuze: is hij loyaal aan het Westen of aan zijn oude vrienden?

Man meisje dood is een duizelingwekkende roman over een grote liefde, een geniaal computerprogramma en de oeroude strijd tussen Oost en West.

Acteur Rik Launspach waagde in 2007 waagde hij de stap naar de boekenwereld en in januari 2009 verscheen zijn goed ontvangen debuut 1953. Man meisje dood is zijn tweede boek.

boekinformatie
Uitgeverij De Bezige Bij
ISBN 9789023464198
€19,90
Bestel bij bol.com