Plantage d'AmourMet Plantage d’Amour wilde Clark Accord een dimensie toevoegen aan het beeld van de Surinaamse slavernij.

Helaas heeft hij niet de kans gekregen om zijn grootse roman te voltooien.

Desondanks vormen de nagelaten hoofdstukken, notities en aantekeningen tezamen een uniek document van een uniek schrijver; een ode aan zijn geboorteland en aan zijn familie.

Kenneth Campbell is al zevenentwintig jaar niet in Suriname geweest. Nu zijn relatie is stukgelopen omdat zijn vriendin geen kinderen van hem wil, acht hij de tijd rijp om terug te gaan.

Kenneth vertrekt naar Suriname, naar het land van zijn wortels, naar Plantage Berlijn. Hier leert hij de exotische Nadira kennen, die met Kenneth de geheimen van zijn familie ontrafelt.

Niet alleen Nadira’s schoonheid blijkt onweerstaanbaar, maar ook de drang zijn bloedlijn voortzetten en het roemrijke plantageverleden van zijn familie te doen herleven.

Clark Accord werd geboren op 6 maart 1961 in Paramaribo. Op zijn 17e vertrok hij naar Nederland, waar hij achtereenvolgens opgeleid werd tot verpleegkundige en visagist.

In 1999 verscheen Accords debuutroman De koningin van Paramaribo, dat al dertig drukken beleeft en is uitgegeven in Duitsland, Spanje, Latijns-Amerika en Finland.

Naast boeken schreef Accord columns en artikelen voor tijdschriften en kranten zoals onder meer Man, Elle, Elsevier en Het Parool.

Voor zijn werk werd hij in 2011 onderscheiden met het Ereteken van Verdienste van de stad Amsterdam en met de Ere-Orde van de Gele Ster van Suriname. Op 11 mei 2011 overleed Accord op vijftigjarige leeftijd.

boekinformatie
Uitgeverij Nijgh & van Ditmar
ISBN 9789038893723
€19,95
Bestel bij bol.com