Wild waterNederland ligt onder de zeespiegel. Wat als de dijken het begeven?

Anne is de mooie en succesvolle echtgenote van Henk-Jan Rombouts, een saaie directeur-generaal op het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Op de stormachtige avond van 12 februari laat ze zich verleiden tot een onenightstand in een leegstaand vakantiehuisje bij Katwijk. Maar na afloop blijkt dat Anne en haar jonge minnaar Wessel niet meer weg kunnen. Het huis en de wijde omgeving stromen razendsnel vol water door een dijkdoorbraak.

Op een zelfgebouwd vlot laten Anne en Wessel zich landinwaarts drijven tot ze een verlaten bovenwoning aan de rand van de stad bereiken. Dodelijk vermoeid en onderkoeld eten en drinken ze iets.

Meteen daarna voelt Anne zich doodziek. Heeft Wessel haar vergiftigd?

Anne weet ook niet dat er bij de regering en de AIVD inmiddels volledige paniek is uitgebroken: naarmate de uren verstrijken, worden de aanwijzingen steeds sterker dat de dijkdoorbraak weleens en goed geplande terreuraanslag zou kunnen zijn.

Ruben van Dijk (pseudoniem voor Thomas van Slobbe) is naast schrijver van thrillers met zijn Stichting wAarde werkzaam als adviseur in de wereld van politiek en milieu.


BOEKINFORMATIE AW Bruna

  • Paperback – ISBN 9789022999219 – €19,95