De besten onder onsPål heeft een zwak voor taal en vrouwen. Zijn moeder neemt een prominente plaats in, maar ook niet onbelangrijk zijn de vrouwen met wie hij samenwerkt op het Instituut voor Futuristische Linguïstiek.

De taalwetenschapper wordt hopeloos verliefd op zijn collega Nanna. Ze werken allebei aan het prestigieuze Instituut. Nanna leidt een groot en ambitieus project en Pål assisteert haar daarbij. Påls gedachten draaien alleen maar om hem, Nanna en wetenschappelijk succes.

Maar professor Edith Rinkel probeert hun project te dwarsbomen. Rinkel, die verslaafd is aan schoenen en jonge mannelijke studenten, is bereid om over lijken te gaan om haar doelen te bereiken.

De vijftigjarige professor kan voor weinig zaken enthousiasme opbrengen, maar als ze ergens wel over te spreken is, doet ze dat met passie… Mooie schoenen, jonge mannen, maar bovenal haar wetenschappelijk onderzoek.

Het wordt Pål duidelijk dat ze bereid is ver te gaan om haar doel te bereiken.

Helene Uri (1964) is in Stockholm geboren. Ze is gepromoveerd in de taal-wetenschap en heeft twaalf jaar op de universiteit in Oslo gewerkt, voordat ze begin 2005 haar baan opzegde. Ze werkt nu fulltime als schrijfster. Naast populair-wetenschappelijke boeken over taal schrijft ze jeugdboeken en romans.

boekinformatie
Uitgeverij De Geus
ISBN 9789044514322
€19,95
Bestel bij bol.com