Het meisje dat uit de lucht kwam vallenEngeland, jaren veertig. Marian Sutro heeft net de middelbare school afgerond en wil zich nuttig maken tijdens de oorlog. Als enige van haar medeleerlingen spreekt ze Frans, waardoor ze de aandacht trekt van Mr. Potter, een rekruteringsofficier voor de Britse geheime dienst.

Marian wordt opgeleid tot spion en heeft een missie waarvan de uitkomst de afloop van de oorlog zou kunnen beïnvloeden. Daarvoor heeft ze ook de hulp nodig van Clement Pellier, eens een jeugdliefde van Marian, nu een wetenschapper die een nieuw type wapen ontwikkelt.

Het meisje dat uit de lucht kwam vallen is een avonturenroman over een bijzonder meisje dat buitengewone keuzes moet maken. Dit prachtige verhaal over verraad en liefde in oorlogstijd is gebaseerd op historische feiten.

Simon Mawer bracht zijn jeugd door in Engeland, op Cyprus en op Malta. Hij promoveerde aan Oxford in de zoölogie. Tegenwoordig woont hij met zijn gezin in Rome. Hij is auteur van een aantal romans en non-fictieboeken.

boekinformatie
Uitgeverij Anthos
ISBN 9789041420275
€19,95
Bestel bij bol.com